EQUIP ARTÍSTIC

Quim Girón, director artístic de l’espectacle NU i intèrpret

Barcelona, 1985. Fundador i director artístic de la companyia Animal Religion. Llicenciat en circ a la Universitat de Dansa i Circ d’Estocolm, on ha rebut la beca Sophie Hulten’s per la seva creativitat, el joc amb el risc i per la seva habilitat com a artista de circ.
El seu treball se centra en les temàtiques de l’animalitat, el gènere, l’humor absurd i la recerca de nous llenguatges dins del circ.
Ha rebut el premi Especial Ciutat de Barcelona (2015) per l’espectacle Sifonòfor, Premi Moritz a la millor estrena d’espectacle de carrer i no convencional a Fira Tàrrega amb l’espectacle Chicken Legz (2014) i el Gran Premi BBVA Zirkolika pel millor espectacle de circ en sala per Sifonòfor (2015).
Des del 2012 la companyia Animal Religion ha actuat arreu d’Europa, Àsia i Amèrica del Sud, amb diferents projectes i en diferents espais, tant en granges i sales de concert clàssic, com en sales de teatre o fàbriques abandonades.

 

Ingrid Esperanza, artista i intèrpret a NU

Artista circense, performer, creadora. Dedicada a la recerca del moviment i a l’exploració de llenguatges híbrids en l’escena contemporània. Després de la seva trobada amb el circ, va començar a investigar i transitar per diverses disciplines aèries que la van portar a la trobada de la suspensió capil·lar i, paral·lelament, a la barreja de llenguatges escènics, en creacions personals i col·lectives, que tenen el seu origen en l’underground barceloní.

 

 

Xavi Sánchez, artista i intèrpret a NU

Va començar la seva formació a l’escola de circ Carampa a Madrid i va continuar formant-se a França a les escoles de Lomme (Lille) i Le Lido (Toulouse).
Va formar part durant tres anys de Le Cirque plume i actualment treballa en la creació de la seva companyia La Rauxa, a on busquen barrejar llenguatges entre el circ, la música i un món per explorar de titelles molt especials.

 

 

 

Anna Haro, artista i intèrpret a NU

Llicenciada en Ciències d’Esport i Salut, va treballar a l’Institut de Salut Pública de Suècia i com a pedagoga de salut en escoles. La seva altra passió, la dansa, la va portar a estudiar a Nova York a Broadway Dance Center, 2010, i durant dos anys a DansCenter a Estocolm 2010-2012. Després es va traslladar a Barcelona per estudiar a l’escola de circ Rogelio Rivel, on va començar a entrenar perxa xinesa. L’interessa experimentar el cos de maneres diferents a partir del moviment.
Ha fet diversos cursos de circ i arts performatives a Europa i ha format part de diferents produccions, amb la companyia de dansa Far From the Norm i amb Animal Religion en alguns espectacles com el Chicken Legz al Japó el 2016.

Ha liderat expedicions amb els Pallassos Sense Fronteres de Suècia i ha treballat com a artista per a ells moltes vegades.

 

 

Joana Serra, disseny d’il·luminació a NU

Barcelona, 1984. Artista lumínica treballant dins les arts escèniques i la instal·lació. Veu de les fonts de la pintura, el cos en moviment, l’observació de la natura, la fotografia i el gènere. Concep l’art com un procés i un espai en què s’exposi la ment crítica. Llicenciada a Salzburg Experimental Academy of Dance (SEAD) en dansa contemporània i coreografia, i formada en tècnica de llums a Escénica Técnica (Granada). Treballa com a dissenyadora de llums majoritàriament d’espectacles escènics dins els àmbits de la dansa contemporània, el nou circ i les noves dramatúrgies. Forma part de la companyia Animal Religion com a dissenyadora de llums, coordinadora tècnica i col·laborant conceptualment en el procés de creació. Ha dissenyat per Animal Religion, Big Bouncers, Federica Porello, Roser López Espinosa, Magí Serra, Joan Català, Ursa Sekirnik, Pollo Campero, Three planes Collective, Natalia Jimenez / Jorge Gallardo, Sugar, Joao Lima, Marcio Cannabarro, Diana Gadish, etc.

 

Joan Català, artista  a NU

Inquiet i de mirada curiosa sobre les arts plàstiques i el moviment en què el cos i/o els objectes siguin els comunicadors.
S’inicia a les arts plàstiques el 1994 a la Llotja, Escola d’Arts aplicades i Oficis artístics. Des de 1999 fins a 2005 passa per diferents escoles de circ com Carampa a Madrid, Rogelio Rivel a Barcelona i l’Escola nacional de circ a Moscou, per especialitzar-se en el treball dels portés o equilibris acrobàtics (mà a mà).
Ha fet una formació paral·lela en dansa contemporània i llenguatges propers al moviment com ara el teatre de gest o el pallasso, estudiant les diferents maneres de fer de pedagogs internacionals com Mal Pelo, Michel Dellaire, Iñaki Azpillaga, Àngels Margarit, Thomas Hauert, David Zambrano, etc.
El 2012 comença a desenvolupar la seva visió particular de les arts escèniques pensades per al carrer i els paisatges urbans, que posa en pràctica amb l’espectacle PELAT.

Joan Català es va fer mal durant els assajos i ha estat substituït per Wanja Kahlert. Esperem que es recuperi aviat.

Wanja Kahlert interpret  a NU

Rep formació a la Escola Rogelio Rivel, en verticals i portor de mans a mans.
Continua la seva formació en verticals, acrobàcia i tela aèria a Argentina, 2009-2010, amb gran varietat de professors, entre ells Sasha Mokrouchine i Nicolas Piaggio.
Tornant a Europa, el 2010-11, segueix la seva formació com portor de mans a mans amb Martí Soler, de la companyia Daraomai, i en altres tècniques, amb Roberto Olivan, Joan Català, i Pascal Angelier entre altres.

Membre fundador de la companyia PSIRC amb la que ha participat en moltes programacions i festivals.

El meu nom és or és l’últim espectacle. Una creació a cavall entre la performance i el circ.

 

 

Joan Cot, música i espai sonor NU

Llicenciat en composició musical a la University College Falmouth (incorporating Dartington College of Arts) a UK. És compositor, percussionista, director i productor musical interessat en l’art contemporani i la interdisciplinarietat. Ha escrit obres per a formacions contemporànies, de jazz, música per a projectes interdisciplinaris (circ, dansa, teatre, literatura i poesia), música per a curtmetratges, llargmetratges i anuncis, així com també instal·lacions de so i visuals.

 

 

 

Mercè Lucchetti, espai escènic a NU

Llicenciada en Disseny d’interiors a l’escola Eina i d’Escenografia a l’Institut del Teatre (pendent el projecte final). Els darrers anys ha treballat en l’àmbit de l’escenografia en què ha obert tres camins: per una banda com a ajudant en producció, en projectes com L’ànec salvatge al Teatre Lliure, Temps salvatge al Teatre Nacional o L’habitació del costat a La Villarroel; amb col·laboracions en l’àmbit audiovisual, i finalment en projectes propis com Granotes a la Sala Beckett. S’ha unit a la companyia Animal Religion pel projecte del Circ d’Hivern.

 

 

Adriana Parra, vestuari per a NU

Després de cursar estudis de disseny de moda a Barcelona, i treballar en el departament de vestuari de diversos llargmetratges a Roma, ingressa a l’Institut del Teatre on es llicencia en l’especialitat d’escenografia. Ha treballat com a ajudant d’escenògrafs en projectes de teatre i òpera. Paral·lelament firma dissenys de vestuari en produccions de teatre i dansa, com la feta per al Monstre del Laberint, espectacle en què va conèixer Quim Girón.

 

 

 

Carlota Grau_ Dramaturga i ajudant de direcció

Actualment, finalitza els estudis superiors de Direcció Escènica i Dramatúrgia a l’Institut del Teatre de Barcelona. En el marc acadèmic, ha desenvolupat les seves pròpies creacions com Wash my soul o Deixar de ser bona persona és fàcil si saps com. També ha pogut col·laborar com a ajudant de direcció amb directors com Julio Manrique, Moreno Bernardi o Carles Salas; a més d’exercir com a intèrpret en algunes peces, ja que també s’ha format en dansa contemporània i hip-hop en diverses escoles de Barcelona.

Anteriorment, llicenciada en Comunicació Audiovisual per la URV/UdL i màster en Innovació i Qualitat Televisives per la UAB, UPF i TV3, s’especialitza en guió i realització de ficció televisiva. Ha treballat en els departaments d’art de diverses produccions cinematogràfiques nacionals. En televisió, ha treballat en l’àmbit periodístic i en programes d’entreteniment, així com també ha estat l’ajudant de realització de la docusèrie Viatge de noces, dirigida per Agustí Vila, emesa per TV3.